Sojamarineret kalkun med lynstegte grønsager.
     
Ingredienser:
Ca. 400 g kalkunbryst uden skind
1 spsk. hakket frisk ingefær
½ dl sojasauce
½ spidskål skåret i brede strimler
250 gr champignon i tykke skiver
1 bundt forårsløg i skiver
150 g sukkerærter
150 g bønnespirer
2 tsk. olie
1 spsk. honning
saft af 1/2 citron
evt. 1 spsk. sesamfrø
Desværre ikke noget billede endnu
 
Tilberedning:                                 
4 personer
Mariner kalkunbrystet ved at komme det i en plastikpose sammen med ingefær og sojasauce. Slå en knude på posen, så der ikke er nogen luft tilbage og kødet er helt omsluttet af sojasaucen.
Lad kødet trække i marinaden i mindst 1 time og gerne mere i køleskabet.
Tag kalkunen op af marinaen når den har trukket, men gem marinaden. Brun kalkunen i en gryde i 1 tsk olie. Tilsæt sojamarinaen og 2 spsk. vand og lad kødet stege ved svag varme under låg i ca. 15 min.
Når kødet er færdigt steges grønsagerne.
Varm 1 tsk olie op i en wok og steg spidskål og champignoner i 3-4 min. Tilsæt resten af grønsagerne og steg dem med i 1-2 min.
Tag kødet om af gryden og bland marinaden med honning og citronsaft og bland det i grønsagerne. Drys evt. med sesamfrø.
Skær kødet ud i skiver og server det med grønsagerne. 
Tilbehør:
Ris og brød