Ribbensteg med krydderurtesovs  
   
Ingredienser:
11/2 kg ribbenssteg,
salt, peber,
2- 3 laurbærblade,
2 stilke rosmarin el. timian
6-7 dl grønsagsbouillon.
Sovs:
Stegesky,
1 dl kaffefløde,
3-4 spsk. hakkede krydderurter -
f eks. timian, basilikum, persille og estragon,
sovsejævner,
kulør.
Tilberedning:                                               
4-6 personer
Gnid stegen grundigt med salt. Sørg for at komme ned mellem sværene.
Stik et par laurbærblade og rosmarinstilke ned mellem sværene og stil stegen i en kold ovn.
Sæt ovnen på 200° og steg i ca. 1 3/4 time. Dryp ofte med bouillon undervejs.
Hæld stegeskyen fra, gem den og steg ydertigere 5-10 min. ved høj varme hvis sværen ikke er sprød
Bruges grill, lad da ovndøren stå på klem.
Pas på, at sværen ikke bliver for mørk. Lad stegen hvile inden udskæringen.
Sovs:
Kog stegeskyen op sammen med fløden. Tilsæt de hakkede krydderurter og juster sovsen med sovsejævner, kulør samt salt og peber.
Tilbehør:
Kartofler og dampede gulerødder, blomkål og ærter.