Langtidsbagte spareribs med mangochutney
Begynd dagen i forvejen
   
Ingredienser:
1 hel rack af spareribs skåret af gris, ca. 2 kg,
2 dl tør sherry
1 dl sojasovs
1/2 dl sesamolie
1/2 dl mangochutney
2 spsk. flydende honning
2 finthakkede forårsløg
1 cm skrællet og fintrevet frisk ingefær,
4 fed hvidløg, knust eller finthakket
1/2-1 tsk. cayennepeber
Serveres m kartoffelsalat:
1 kg små kartofler
4 skiver sliced bacon
1 finthakket skalotteløg.
1/2 spsk. olivenolie
1 dl bouillon
1 dl hvidvinseddike
1 dl hakket frisk purløg
Tilberedning:                                                  
4 personer
Begynd med racken af gris der evt. skæres en gang over og arrangeres i et stort ildfast fad. Pisk alle andre ingredienser sammen i en skål og hæld marinaden over den ene, der vendes. så de er helt indsmurte.
Dæk dem til og stil dem koldt natten over gerne med et par rundvendinger.
Forvarm ovnen til 150° .Tag så benene op af marinaden og kom marinade i en stor gryde, hvor den bringes i kog.
Læg rackene i en bradepande og bag dem i ovnen i 2 lag, der byttes rundt, alt mens de hvert 20. min. får sjasket lidt marinade over sig. .
De skal have ca. 3 timer i alt. Hold øje med. at de ikke bliver for mørke. Skær med en skarp kniv ned mellem benene, så de kan serveres enkeltvis, men gerne i en hel stak
Tilbehør:
Kartoffelsalat
Til salaten koges kartoflerne i en stor gryde med saltet vand til de er møre. De afkøles og skæres i større stykker. Bacon steges i små stykker lagt ud på bagepapir i ovnen ved 200° eller på pande. til de er brune. Lægges til afdrypning på fedtsugende papir. Løg sauteres i olie til de er gennemsigtige og bouillon og eddike tilsættes.
Kom den varme dressing over de afkølede kartofler og rør purløg i. Drys med salt og peber og lad det trække i 30 min., før det serveres drysset med ristet bacon