Ristafel  
Dette var for mange år siden den foretrukne ret når der skulle festes. Blev meget populær omkring den tid hvor DFØ ( Dansk Fryse Økonomi) eksisterede.  Nu er "systemet" overtaget af raclette og fondue, men en god ristaffel er fortsat ... uhm. 
     
Ingredienser:
Ca. 1 kg flæskesmåkød
fedtstof,
2 løg
1 fed hvidløg
1 lille ds. bambusskud, 
250 g champignoner
2 spsk. karry,  
1 spsk. paprika
3/4 dl Kikkoman sojasauce, 
1/2 l bouillon, 
Jævning
Salt og peber 
  
 
Tilberedning:                                                  
4-6  personer 
Kødet skæres i ensartede aflange stykker af et par cm's længde. Løg, champignoner og bambusskud findeles. Kødet svitses i fedtstoffet i en gryde, men det må ikke blive brunt. Derefter svitses grønsagerne med. Krydderier drysses over, og bouillon tilsættes. Retten småsnurrer 1/2-3/4 time, jævnes og smages evt. yderligere til med krydderier. Den angivne krydderimængde giver en ret med smag.
Tilbehør
Til Ristafel kan følgende serveres, anrettet i små skåle:
Mangochutney, syltede ingefær, rosiner, syltede løg, oliven, kokosmel, hakkede hårdkogte æg, ristede jordnødder, æble terninger, rødbedeterninger, appelsin- eller mandarinterninger, ananas, bananer, mandler, ærter. rå champignoner, chilisauce, Kikkoman, soya, karry, en skål grøn salat.
Og selvfølgelig løskogte ris. Evt. flutes.