Ristafel |
Dette var for mange år siden den foretrukne ret når der skulle festes. Blev meget populær omkring den tid hvor DFØ ( Dansk Fryse Økonomi) eksisterede. Nu er "systemet" overtaget af raclette og fondue, men en god ristaffel er fortsat ... uhm. |
Ingredienser:
|
Tilberedning: |
4-6 personer |
Kødet skæres i ensartede aflange stykker af et par cm's længde. Løg, champignoner og bambusskud findeles. Kødet svitses i fedtstoffet i en gryde, men det må ikke blive brunt. Derefter svitses grønsagerne med. Krydderier drysses over, og bouillon tilsættes. Retten småsnurrer 1/2-3/4 time, jævnes og smages evt. yderligere til med krydderier. Den angivne krydderimængde giver en ret med smag. |
Tilbehør |
Til Ristafel kan følgende serveres, anrettet i små skåle: |
Mangochutney, syltede ingefær, rosiner, syltede løg, oliven, kokosmel, hakkede hårdkogte æg, ristede jordnødder, æble terninger, rødbedeterninger, appelsin- eller mandarinterninger, ananas, bananer, mandler, ærter. rå champignoner, chilisauce, Kikkoman, soya, karry, en skål grøn salat. |
Og selvfølgelig løskogte ris. Evt. flutes. |