Hvidkål med cocktailpølser 
     
Ingredienser:
2 fed hvidløg
400 g hvidkål
2 gulerødder
Lidt bacon ( ½ pk skivet bacon uden fedt)
6 store kartofler
5 dl vand
200 g smagfulde cocktailpølser eller kålpølser i skiver 
Persille til pynt

  Her er retten lavet med kålpølse

 
Tilberedning:                                              4 personer
Kålen skæres i passende stykker. Gulerødderne i tynde skiver. Kartofler skrælles, deles i 4 stykker og skæres derefter i mindre stykker. 
Hvidløgene hakkes i små stykker. Baconen skæres i små stykker. Hvidløg, kål, kartofler og bacon ristes i ½ dl varm olie.     
Drys salt på og lad det hele få en let gylden farve inden vandet og gulerødder tilsættes. 
Lad retten småkoge i ca. 20 min, hvorefter cocktailpølserne forsigtigt vendes i retten. Lad den småkoge yderligere10 minutter til retten er gennemvarm og mør. 
Smag til med salt. I stedet for hvidløg kan tilsættes 1 tsk tørret timian, ligesom retten kan suppleres med lidt selleri og rosenkål.
Tilbehør:
Ved servering drysser persille over. Kan serveres med groft brød og sennep.