Porresuppe  
Sund og nem ret der passer fint til den kolde tid. 
     
Ingredienser:
1 l vand
2 bouillonterninger, klar
2 porrer, også med den sunde grønne top
2-4 mellemstore kartofler
1/4 eller 1/2 pakke sliced bacon skåret i små terninger
hvidløg
frisk persille
 Intet billede, desværre 
 
Tilberedning:                                                2 personer 
Snit porrerne fint og skær de skrællede kartofler ud i tynde små skiver. Bring vandet i kog op opløs bouillonterningerne heri. 
Svits, i en stor pande eller wok, først baconen og derefter porer og kartofler. Det hele kommes i det kogende vand. Kog evt. panden af med lidt vand der hældes i gryden. Koger for svag varme i ca. 1/2 time. Lad suppen svale lidt af inden den får en tur med blenderen til passende konsistens. Smages til med salt og peber. Serveres varm. 
Tilbehør:
Friskhakket persille kan drysses over.
Friskbagt brød eller små ristede brødterninger af franskbrød eller toast. Men så er den ikke så sund og slankende, men det smager godt, når de er rigtigt ristede og helt friske.