Vibekes andebryster   
     
Ingredienser:
2 andebryster, renset
250 gr svesker uden sten
3-4 æbler
Andebouillon
 
Tilberedning:                                                    
2-4 personer
Andebrysternes skind snittes på skrå ned til kødet. Drysses med salt og peber. Læg ca. 250 gr. svesker og 3-4 æbler skåret i både uden kernehus i et ovnfast fad.. Ovenpå lægges brysterne med skindsiden opad.
Tilsæt ca. ½ dl vand. Sæt fadet i forvarmet ovn ved 200 gr.
Stegetiden er ca. 1 time. Eller til andebrysterne er færdige. Centrumvarme 75 Grader. Spæd evt. med ½ dl vand undervejs, så svesker og æblerne ikke steger tørre.
Lav sauce af vædsken fra fadet. Smag til med andebouillon salt og peber.
Kan selvfølgelig også tilberedes med andelår. Her vil stegetiden være længere .
Tilbehør:
Som frokostret serveres andebrysterne udskåret i tynde skiver med æblerne og sveskerne suppleret med rødkål.
Som hovedret serveres endvidere brune og hvide kartofler, Eller som vi siger "Hele svineriet"