Helstegt kylling 
Med oliven og cherrytomater hertil pasta vendt i safran pesto
     
Ingredienser:
1 hel  kylling. 1300 gr 
2 løg
1 usprøjtet citron
150 g cherrytomater
50 gr sorte oliven
1 tsk groft salt
1/2 tsk kværnet peber 
Safran pesto:
1/2 dl hvidvin
1 knsp safran
15 g pinjekerner 
2 fed hvidløg
1/ 2 spsk olivenolie
salt og kværnet peber
350 g pasta evt. penne
1 bdt (500 g) asparges
250 g friske ærter med bælg
15 g parmesanost
Intet billede endnu
 
Tilberedning:                                               
4 - 6 personer
Del kyllingen i lår og bryst. Læg den i et ildfast fad med løg i tern, citronskiver, hele cherrytomater, oliven, salt og peber. Steg kyllingestykkerne ca. 45 min. ved 180° i for varmet ovn eller til kødet er gennernstegt (centrumtemp. 75°)
Kog hvidvinen op med safran og lad det derefter trække ca. 10 min.
Blend hvidvinsblandingen med pinjekerner, hvidløg og olivenolie. Krydr med salt og peber.
Kog pastaen efter anvisningen på pakken
Knæk bunden af aspargesene og bælg ærterne. Kog dem 1 min.
Vend den kogte pasta med safran pesto og grøntsager. Høvl evt. parmesanost over.
Server kyllingen i passende stykker sammen med pastaen
Tilbehør:
Flutes efter eget ønske