Risotto med kylling
     
   
Ingredienser:
4-6 hele kyllingelår
(over- og underlår)
1 suppevisk
5 spsk. olivenolie
2 løg, finthakket
ca. 100 g fennikel i tern
3 fed hvidløg, finthakkede
4 dl risottoris
3 dl tør hvidvin
2 spsk. olivenolie
ca. 1,2 l af kogevandet fra kyllingelårerne
ca. 1/2 tsk. safran
ca. 150 g friskrevet parmesan
50-75 g smør
salt og peber
citronsaft efter smag
 
 
Tilberedning:                                                       
4 personer
1. Kog kyllingelårerne og en suppevisk i en gryde med letsaltet vand i 40 min. til de er gennemkogte. Lad dem blive i kogevandet.
2. Steg løg, hvidløg og fennikel klare i olie i et par minutter. Tilsæt risottoris, og steg 2 min. mere. Tilsæt hvidvin, og lad den koge næsten helt ind.
3. Rør safran ud i 2 skefulde kogevand fra kyllingen. Rør opløsningen i risottoen sammen med et nip salt.
4. Tilsæt 4 dl af kogevandet under omrøring. Rør jævnligt, mens risottoen simrer. Tilsæt mere kogevand, ca. 1 dl ad gangen, når det første er kogt ind og let tyknet. Må ikke koge tør.
5. Skær kød fra kyllingelårerne i mindre stykker.
6. Samlet tilberedningstid for risene er 16-20 min., smag hver 3. minut.
7. Når risene begynder at være møre, tilsættes en lille sjat kogevand, parmesan og smør. Smag evt. med ekstra ost og vend kyllingekød i.

8. Sluk, og rør, til osten er smeltet, smag til med salt, peber og citronsaft.

9. Læg låg på, og lad risottoen trække 3-4 min.