|
Tilberedning:
|
4 personer
|
1. Kog kyllingelårerne og en suppevisk i en
gryde med letsaltet vand i 40 min. til de er gennemkogte. Lad dem blive i
kogevandet. |
2. Steg løg, hvidløg og fennikel klare i olie
i et par minutter. Tilsæt risottoris, og steg 2 min. mere. Tilsæt hvidvin,
og lad den koge næsten helt ind. |
3. Rør safran ud i 2 skefulde kogevand fra
kyllingen. Rør opløsningen i risottoen sammen med et nip salt. |
4. Tilsæt 4 dl af kogevandet under omrøring.
Rør jævnligt, mens risottoen simrer. Tilsæt mere kogevand, ca. 1 dl ad
gangen, når det første er kogt ind og let tyknet. Må ikke koge tør. |
5. Skær kød fra kyllingelårerne i mindre
stykker. |
6. Samlet tilberedningstid for risene er 16-20
min., smag hver 3. minut. |
7. Når risene begynder at være møre, tilsættes
en lille sjat kogevand, parmesan og smør. Smag evt. med ekstra ost og vend
kyllingekød i. |
8. Sluk, og rør, til osten er smeltet, smag
til med salt, peber og citronsaft. |
9. Læg låg på, og lad risottoen trække 3-4
min. |
|
|
|
|