Æblemedister med rødkålssalat
     
Ingredienser:
Medister:
400 g medister
4 æbler u. kernehus (400 g)
5 mellemstore skrællede løg
lidt tørret timian
1/2 tsk. groft salt
peber
1 tsk. rapsolie
Salat:
400 g renset rødkål
100 g æble uden kernehus
3 stilke bladselleri
ca. 1/2 dl appelsinsaft
lidt frisk timian og oregano
50 g tørristede hasselnødder
Dressing:
100 g skyr
1 1/2 spsk. citronsaft
Honning
1 tsk. groft salt
peber
 
 
 
Tilberedning:                                                       
4 personer
Skræl løg og fjern kernehus fra æbler. Skær æbler i tern. Skær løg i både og bland dem med æbleternene i et smurt ovnfast fad.
Krydr med 1/2 tsk. salt, lidt peber og tørret timian.
Læg medisteren over og prik den med en gaffel.
Steges i ovnen ved 200-220 grader i ca. 45 min. til medisteren er brun og gennemstegt.
Rødkål renses og snittes meget fint og bladselleri skæres i tynde strimler.
Fjern kernehuset fra æblet og skær det i tern.
Bland frugt og grønt med appelsinsaft, timian og oregano. Tilsæt de tørristede nødder.

Rør dressing sammen af citronsaft samt de øvrige dressing-ingredienser og bland med grøntsager, frugt og nødder.

Lad salaten trække i ca. 15 min. og smag til med salt og peber.
Tilbehør:  
rugbrød og sennep