Tilbehør til Andebryst med baconsauce
 
 
Baconsauce
God til de vilde retter og andet   
Ingredienser:
3 skiver sliced bacon
2 dl hønsebouillon
1 ½ tsk majsstivelse

1 dl fløde 13%

½ dl creme fraiche
1 spsk citronsaft
2 tsk ribsgelé
peber
1/4 tsk salt

Fremgangsmåde:

Skær baconen i små terninger og rist dem på panden. Tilsæt boullion. Rør majsstivelse, fløde og creme fraiche sammen og rør det i. Kog saucen igennem og smag den til med citronsaft, ribsgelé salt og peber.
 
 
Spidskål  
     
Ingredienser:
1 spidskål 
Salt, peber og muskatnød
Fedtstof
 
Tilberedning:                                                       
4 personer
Skær kålen igennem og fjern den faste stok. Skær kålbladene i meget tynde strimler og kom den i en stor skål. Drys 1 spsk. salt over og dæk med spilkogende vand.
Rør rundt og lad skålen stå i 10 minutter. Hæld vandet fra og dryp kålen godt af. Vend den igennem i en gryde med smeltet fedtstof. Krydder godt. 
 
Rabarberkompot
Ingredienser:
300 gr rabarber i stykker på 2-3 cm.
Ca. 1 dl sukker
Tilberedning:                                                 
4 personer

Kom rabarberne i en gryde med sukkeret og vandet

Kog rabarberne langsomt op og lad dem koge møre uden at de koger ud, ca. 5 min.
Juster eventuelt smagen med ekstra sukker hvis rabarberne er meget sure.