Sildesalat med bladselleri og peberrod
     
Ingredienser:
75 g marinerede (sild afdryppede)
75 g syltede rødbeder
50 g creme fraiche (38%)
1 spsk. syltede kapers
lidt salt og friskkværnet peber
2 - 3 stilke bladselleri
2 skiver groft rugbrød
1 - 2 spsk. peberrod
1 æg (hårdkogt)
lidt rødløg
Pynt: bladselleriblade
 
 
Tilberedning:                                                       
2 stk.
1. Bland små terninger af rødbeder med creme fraiche og kapers. Krydr med salt og peber.
2. Skær 2-3 cm af bladstænglerne med blade for enden. Læg et stykke bladselleri på hvert stykke rugbrød. Snit resten af bladsellerien fint, og bland i salaten med lidt høvlet peberrod.

3. Skær silden i mindre stykker, og kom halvdelen i salaten. Fordel sildesalat på brødskiverne og fordel resten af sildestykkerne på toppen.

4. Kom hårdkogt æg skåret i både på toppen af sildesalaten, drys med resten af peberroden og drys rødløg skåret i ringe på toppen.