Lakridsis med hvid chokolade
                                                                  Af Morten Heiberg
Ingredienser:
200 g hvid chokolade
1 stang god vanilje
1.000 g sødmælk
160 g æggeblommer (ca. 8 stk.)
40 g sukker
1 spsk. lakridspulver
 
 
 
Tilberedning:                                                       
1. Hak den hvide chokolade meget fint, og kom den i en skål. Stil den til side.
2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom vaniljekorn og -bælg i en tykbundet gryde sammen med mælken. Bring mælken op til lige under kogepunktet. Pisk æggeblommerne let sammen med sukkeret i en skål. Hæld først lidt af den varme mælk ned i æggeblommerne under konstant piskning for at vænne dem til varmen. Hæld derefter resten af den varme mælk i. Hæld det hele tilbage i gryden, og lad cremen legere og tykne ved svag varme og under omrøring med en gummidejskraber, til den når en temperatur på 85 grader - cremen må ikke komme i kog. Brug et digitaltermometer til at kontrollere temperaturen.
3. Sigt den varme creme, og hæld den over chokoladen. Pisk forsigtigt fra side til side med et piskeris for at blande chokolade og creme. Pisk derefter lakridspulveret i.

Sæt skålen i et iskoldt vandbad, og afkøl cremen hurtigt til ca. 4 grader under jævnlig omrøring. Skift evt. vandet ud, så det hele tiden er koldt. Kør med en stavblender for at være sikker på, at cremen er ensartet.

4. Hæld cremen i en tætsluttende beholder, og stil den i køleskabet, natten over, til den er helt kold.
5. Kør cremen til is i en ismaskine.
 
Tilbehør:  
lakridssirup