Bacon og kikærtesuppe
     
Ingredienser:
150 g bacon
1 lille løg
1/2 spsk. olivenolie + lidt ekstra
1 ds. hakkede tomater
1/2 l hønsebouillon
ca. 100 g kål i strimler (savoy, hvidkål eller grønkål)
1 ds. kogte kikærter
1/2 - 1 tsk. tørrede chiliflager
1 lille flute
1 - 2 fed hvidløg
2 - 3 spsk. hakket bredbladet persille
salt og peber
 
 
Tilberedning:                                                       
2 personer
Opvarm ovnen til 200 grader. Skær bacon i skiver og steg dem et par minutter i en tør gryde. Kom det hakkede løg og olien ved og steg yderligere ca. 4 min. Hæld tomater og bouillon på og bring suppen i kog. Tilsæt fintstrimlet kål, kikærter og chili og lad retten småsnurre under låg i ca. 6 min. til kålen er blevet mør.
Skær brødet i skiver, pensl dem med lidt olie og gnid med halve fed hvidløg og krydr med persille. Sæt brødskiverne i ovnen i 5 - 7 min.

Smag suppen til med salt og peber og servér den med de grillede hvidløgsbrød til.