Sur-søde nudler
     
Ingredienser:
250 g kinesiske ægnudler
2 tsk sesamolie
3 spsk jordnøddeolie
250 g små champignon
1 stor gulerod
1 halvstor, rød peberfrugt
1 halvstor, grøn peberfrugt
100 g broccoli
3 tsk majsmel
2 tsk brun farin
2 tsk tomatsauce
500g ananas stykker
1 lille rød chili
2 forårsløg
 
 
Tilberedning:                                                       
4 personer
Del broccolien i buketter og skær stænglerne i skrå skiver. Skær champignon i skiver. Skræl guleroden of skær den i tynde skiver på skrå. Udkern peberfrugterne og chilien og skær dem i skiver. Skær forårsløg i skrå skiver.
Bland majsmel, brun farin og tomatsauce godt og bland ananasstykker og chilien i.

Kog nudlerne i en stor gryde kogende vand i 3-5 min. dryp godt af og rør sesamolie i, så tørrer de ikke ud, mens de står og venter. Stil til side.

Varm en wok eller sauterpande op og tilsæt jordnøddeolie. Når olien er rygende varm, tilsættes broccoli, peberfrugter, gulerod og champignon. Rør 3-4 min, til grøntsagerne er møre, men stadig sprøde.
Tilsæt nudlerne og varm igennem i 2 min. Hæle sauceblandingen over og kog videre i 4 min. Til sidst tilsættes forårsløgene, og efter yderligere 1 min. er retten klar.
 
Tilbehør:  
evt. flutes.
lav evt. dobbelt sauce.