Spinatpandekager med krydret oksekød og hytteost
     
Ingredienser:
Spinatpandekager:
75 g frisk spinat
3 æg
4 dl mælk
150 g hvedemel
salt og peber
smør til stegning
 
Krydret oksekød:
2 gulerødder
olie til stegning
400 g hakket oksekød 3-7 %
1 brev mexicansk krydderblanding, f.eks. Taco Spice Mix
1 dl vand
100 g hytteost
 
Tilbehør:
100g revet ost
250 g sherrytomater
1 dl sorte oliven
100 g hytteost
1/2 potte friske koriander
 
 
 
Tilberedning:                                                       
4 personer
Spinatpandekager: Skyl spinaten grundigt, og kom den i en blender med æg, mælk, hvedemel, salt og peber. Blend hurtigt til en jævn og sammenhængende pandekagedej.
Opvarm en pande med smør, og steg pandekagerne 1 ad gangen. Der bliver ca. 8 stk ud af denne portion.
Krydret oksekød: Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Opvarm en gryde med olie, og brun oksekødet. Tilsæt revne gulerødder, krydderiblandingen og vand, rør godt rundt, og lad det koge i 5 min. Tag gryden af varmen, og lad kødet køle en smule af. Rør hytteosten i.
Fordel blandingen på dine spinatpandekager, og fold dem stramt sammen.
Tænd ovnen på 215 grader. Læg de fyldte spinatpandekager tæt sammen i et ovnfast fad. Drys med revet ost, og sæt dem i ovnen i 10 min. til osten er smeltet.

Tilbehør: Skær tomater i kvarter og oliven i halve. Server pandekagerne med hytteost, tomater, oliven og et drys koriander.

 
Tilbehør:  
evt. tomatsalsa og Nacho chips med smeltet ost.