|
Tilberedning:
|
4 personer
|
Skær et par snit i de yderste sener i hver
kødskive, så buler de ikke. Krydr skiverne med salt og peber. Hak løg og
hvidløg. Skræl gulerødder og selleri. Rens porrerne og skær dem i skiver.
Skær gulerødderne i skiver og selleri i tern. |
|
Opvarm olien i en stor stegegryde. Brun kødet
kraftigt på begge sider, tag det op, brun kødet af et par gange. |
|
Svits løg og hvidløg, til løgene er gyldne.
Tilsæt porrer, gulerødder |
og selleri og svits endnu et par minutter.
Tilsæt hvidvin, tomater, bouillon, salt, peberkorn, laurbærblade, persille
og timian. Læg kødet tilbage i gryden. Læg låg på gryden eller dæk med
staniol, sæt gryden i ovnen ved 220 grader C og lad retten simre ca. 3-4
timer, eller til retten er mør. |
|
Kødet fiskes op og lægges i et serveringsfad
og holdes varmt. Saucen jævnes og smages til med citronsaft. Saucen hældes
over kødet. |
|
Gremolata: |
4 spsk. bredbladet persille, 1 spsk.
citronskal og 2 fed hvidløg. |
Persille og hvidløg hakkes fint og det hele
blandes sammen. |
|
Tilbehør:
|
Løse ris eller kartoffelmos og gremolata |
|
|