Osso Buco i ovn
     
Ingredienser:
1500 g okseskank i 3 - 4 cm tykke skiver
2 gulerødder
2 porrer
1/4 rodselleri
2 fed hvidløg
2 løg
salt
10-20 peberkorn
2-3 laurbærblade
4 kviste persille
4 kviste timian
3 dl hvidvin
5 dl oksebouillon
1 ds. grofthakkede tomater
2 spsk. olie
 
 
Tilberedning:                                                       
4 personer
Skær et par snit i de yderste sener i hver kødskive, så buler de ikke. Krydr skiverne med salt og peber. Hak løg og hvidløg. Skræl gulerødder og selleri. Rens porrerne og skær dem i skiver. Skær gulerødderne i skiver og selleri i tern.
 
Opvarm olien i en stor stegegryde. Brun kødet kraftigt på begge sider, tag det op, brun kødet af et par gange.
 
Svits løg og hvidløg, til løgene er gyldne. Tilsæt porrer, gulerødder
og selleri og svits endnu et par minutter. Tilsæt hvidvin, tomater, bouillon, salt, peberkorn, laurbærblade, persille og timian. Læg kødet tilbage i gryden. Læg låg på gryden eller dæk med staniol, sæt gryden i ovnen ved 220 grader C og lad retten simre ca. 3-4 timer, eller til retten er mør.

 

Kødet fiskes op og lægges i et serveringsfad og holdes varmt. Saucen jævnes og smages til med citronsaft. Saucen hældes over kødet.
 
Gremolata:
4 spsk. bredbladet persille, 1 spsk. citronskal og 2 fed hvidløg.
Persille og hvidløg hakkes fint og det hele blandes sammen.
 
Tilbehør:  
Løse ris eller kartoffelmos og gremolata