Mørbradbøffer med nøddepesto
     
Ingredienser:
1 afpudset svinemørbrad (ca. 400 g)
salt og peber
smør (til stegning)
 
Nøddepesto:
1 bdt. persille (40 g)
30 g parmesanost
50 g hasselnødder
4 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
2 spsk. fløde
 
 
Tilberedning:                                                       
4 personer
 
Skær mørbraden i 3 cm tykke skiver. Dup bøfferne tørre med køkkenrulle, og krydr med salt og peber. Brun dem i gyldent smør på en pande i ca. 1 min. på hver side. Skru ned til middelvarme, og steg bøfferne færdige i 3 - 4 min., til de er netop gennemstegte.
 

Pesto:

Nip persillen for grove stilke, og hak den.
 
Kom persille, ost i små stykker og nødder i en blender eller foodprocessor, og miks det hele sammen. Tilsæt olie, citronsaft og fløde, og miks igen. Smag til med salt og peber.
 
Fordél  noget af pestoen over mørbradbøfferne, og vend resten i pastaen. Server retten med salat
 
Tilbehør:  
Pasta og salat