Snysk med paneret flæsk
     
Ingredienser:
1/2 spidskål
1/2 blomkål
4 gulerødder
4 stilke grønkål
40 g smør
60 g mel
12 skiver flæsk
rasp og mel
olie og smør til stegning
 
 
   
  Tilberedning:                                                       
  4 personer
  Skær grøntsagerne ud i store stykker, og kog dem i vand til de er møre, men stadig har lidt bid. Husk at tage hensyn til at de skal have forskellig kogetid. Tag grøntsagerne op og gem vandet.
   
  Lav en opbagt sovs ved at smelte smørret i en gryde, og tilsæt derefter melet. Når det er blandet, tilsættes 3 dl af kogevandet og det piskes over svag varme, til det bliver tykt.
 

Derefter tilsættes mælk lidt af gangen. Når al mælken er tilsat, koges sovsen godt igennem og smages til med  salt, hvid peber, lidt sukker og lidt citronsaft.

   
  Flæskes gøres fugtigt med en håndfuld vand og vendes i en blanding af lige dele rasp og mel. Tryk det gerne lidt hårdt ned i blandingen, så det hænger godt fast. Steg flæsket i halvt olie og halvt smør.
  Juster sovsen med lidt mælk, hvis den er for tyk. Tilsæt grøntsagerne og server.