Kyllingelår med bladselleri
     
Ingredienser:
1 stk bladselleri
200 gram champignon
3 løg
3 fed hvidløg
1/2 l hvidvin
1 l hønsebouillon
8 - 12 kyllingelår
1/2 l piskefløde
olivenolie
 
 
 
Tilberedning:                                                       
4 personer
Skyl og snit bladselleri og champignon i skiver, løgene skrælles og snittes fint, pres derefter hvidløgene. Fjern skinnet fra kyllingelårene.
Sauter alle grøntsagerne af i olivenolie i ca. 5 - 6 min. i en lun gryde (de må ikke tage farve), tilsæt derefter kyllingelårene, hvidvin og hønsebouillon. Bring gryden i kog, skru derefter ned på halvt blus og lad retten små simre i ca. 30 - 35 min. til kyllingelårene er møre. Når kyllingelårene er møre tages de op og gemmes til senere brug.

Tilsæt fløde og lad den cremede bouillon koge halvt ned, smag til med salt og peber. Jævn evt. med lidt Maizena til den ønskede konsistens er opnået.

Ca. 10 min. før servering kommes kyllingerne tilbage i gryden og retten varmes op.
 
Tilbehør:  
Ris eller hvide kartofler