Vitello tonnato
     
Ingredienser:
1 lårtunge af kalveinderlår
salt og peber
2 spsk. olivenolie
1 dåse tun i olie
3 ansjosfileter
2 - 3 spsk. kapers
1 dl mayonnaise
1 dl creme fraice 18 %
evt. lidt revet citronskal
3 kviste kørvel
 
 
 
Tilberedning:                                                       
4 personer
Gnid kødet med salt og peber og brun den grundigt i lidt olie. Læg kødet i et dybt fad og hæld vand over så halvdelen er dækket. Braisér det i ovnen ved 200 grader i ca. 35 min. og lad kødet trække lidt i væden.
Skær kødet i meget tynde skiver.

Blend tun uden lage, ansjosfileter, kapers, mayonnaise og creme fraice og smag til med salt og peber og evt. lidt revet citronskal. Hæld det over kødet og lad det trække i 30 min. Pynt med kørvel og kapers.

Servér med brød som forret eller frokostret.
Tilbehør:  
brød