Kylling med jordskogger og pærer
     
   
Ingredienser:
500 g jordskogger
300 g rødbeder
600 g kartofler
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
1 lille håndfuld frisk timian
2 pærer
8 kyllingeoverlår
4 dl hønsebouillon
 
Topping
1 porre
 
Hvidløgsdressing
2 dl yoghurt naturel
2 spsk. mayonnaise
2 fed hvidløg
1 lille bundt purløg
salt og peber
 
 
Tilberedning:                                                       
4 personer
Skræl jordskogger, rødbeder og kartofler og skær i mundrette stykker.
Vend grøntsager og kartofler med olivenolie, presset hvidløg og timian og fordel dem i et stort ovnfast, smurt fad. Skær pærerne i både. Fjern kernehus og læg pærerne i fadet til grøntsagerne.
 
Brun kyllingelårene i lidt olie i en gryde inden de fordeles ovenpå grøntsagerne. Hæld bouillon ved og krydr med salt og peber. Steg i ovnen ved 200 grader i ca. 40 min.
 
Rens porren godt og skær i tynde skiver.
 

Rør yoghurt med mayonnaise, presset hvidløg og klippet purløg og smag til med salt og peber.

 
Servér kyllingen i fad med drys af porre og dryp hvidløgsdressing over.