Oksespidsbryst på fransk
     
Ingredienser:
1 oksespidsbryst på ca. 1.4 kg
salt og peber
olivenolie
1 gulerod, grofthakket
1 stænget bladselleri, grofthakket
1 stort løg, grofthakket
1/2 hvidløg delt i fed, knust i en lille håndfuld timiankviste
2 laurbærblade
2 dl rødvin
1 spsk. tomatpuré
vand
2 1/2 dl perleløg, frosne
3 gulerødder, skåret i grove stykker
 
 
 
Tilberedning:                                                       
6 personer
1) Dup kødet tørt, og krydr det rundhåndet med salt og peber. Varm olien op i en gryde med låg, der kan gå i ovnen, og brun kødet grundigt på alle sider. Varm samtidig ovnen op til 200 grader.
2) Læg grøntsager rundt om kødet sammen med laurbærblade og timian.
3) Kom vin og tomatpuré ved, og fyld op med vand, til væsken står næsten halvt op om kødet. Læg låg på, sæt stegen i ovnen, og skru ned til 175 grader. Lad kødet braisere i 2 - 3 timer, til det er helt mørt. Vend stegen halvvejs i stegetiden, og hold øje med, at væsken ikke fordamper. 
4) Lad kødet hvile mindst 1/2 time, inden du serverer det. Samtidig med at kødet hviler, sier du saucen.
5) kom perleløg og friske gulerødder i, og lad saucen simre, mens kødet hviler.
6) Skær kødet i tykke skiver og læg dem tilbage i saucen.
 
Tilbehør:  
Et saftigt brød og en skål sprød salat.