1
Sojakrydret hakkebøf med appelsinkålsalat
    
Ingredienser:
400 g hakket oksekød (10-12 %),
1æg,
2 spsk. sojasauce,
Fedtstof til stegning
friskkværnet peber,
salt.
Sauce
Ca. 3 dl oksebouillon
majsstivelse til jævning
salt og friskkværnet peber.
Salat:
1/4-1/2 hvidkålshoved,
2-3 appelsiner,
saften af 1/2-1 appelsin,
Tyttebærsyltetøj.
 

Tilberedning:                                                 
4 personer

 Rør kødet sammen med æg og sojasauce og form det til 4 små bøffer.

Brun disse i fedtstoffet ved god varme og krydr med peber. Steg dem færdige ved middelstærk varme og krydr til sidst med salt.
Tag bøfferne at panden og hold dem varme.
Kog nu panden at med bouillon, jævn med majsstivelse udrørt i lidt vand og smag saucen til med salt og peber.
Salat: Snit kålen fint, skræl appelsinerne og skær dem ud i fileter uden hinde.
Bland derpå kål, appelsinstykker og saft og smag til med tyttebærsyltetøj.
Tilbehør:
Kartoffelmos