Kylling på italiensk
     
Ingredienser:
1 kylling på ca. 1500 g
Salt og peber
1 usprøjtet citron
2 fed hvidløg
1 lille bundt persille
1 spsk. merianblade eller oregano
15 g smeltet smør
 
 
 
Tilberedning:                                                       
4 personer
Skær kyllingen igennem, så der bliver 2 halve eller udben den og bred den ud. Vask citronen og riv det gule af skallen. Pil hvidløgene og skær dem i skiver. Løsn forsigtigt skindet fra kyllingekødet og stik hvidløgsstykkerne ind under skindet. Gnid kyllingen med citronskal, salt peber og lidt presset hvidløg og læg den i et ovnfast fad. Hæld citronsaften over og lad det trække i ca. 1 time. Nip persillen og hak merianen. Drys persille og merian over kyllingen, gem lidt til pynt og dryp smeltet smør over. Sæt kyllingen i ovnen ca. 1 time ved 200 grader, til den er gennemstegt. Sérver en god skål salat og brød til kyllingen.
 

 

 
Tilbehør:  
Salat og brød