Kager fra Bela
     
Ingredienser:
Butterdej  600 g
1/2 l mælk
skræl af 1 usprøjtet citron
1 kanelstang
60 g mel
500 g sukker
1/4 l vand
7 æggeblommer
 
 
 
Tilberedning:                                                       
4 personer
Butterdejen rulles sammen som en roulade og skæres i 24 stykker på ca. 1,5 cm.
Dejen presses i et ensartet lag ned i smurte linseforme eller bageplader beregnet til muffins. Der skal være et ensartet lag hele vejen rundt i bunden og på siderne. må godt stikke lidt op.
 
Mel og noget af mælken piskes godt sammen.
Resten af mælken varmes i en gryde og den sammenpiskede meljævning tilsættes.

Piskes sammen. Kanelstang og citronskal tilsættes. Rør jævnligt til massen har en passende konsistens.

Tages af blusset.
Sukker og vand blandes i en gryde ved jævn varme. Når sukkeret er opløst koges blandingen i 3 min.
Hældes i melblandingen lidt af gangen mens der piskes godt.
Sigtes over i en skål.
Her tilsættes blommerne under kraftig piskning.
Massen hældes op i formene med dejen. Husk kun 2/3 fyldt, da massen koger op under bagningen.
 
Bages i 17 min. i forvarmet ovn ved 250 grader