Butterdejstærte med grønne asparges og spejlæg
     
Ingredienser:
Tærte:
1 æg
1 rulle frisk butterdej, ca. 250 g
Fyld:
200 g asparges
4 æg
6 skiver magert bacon eller parmaskinke
salt og peber
 
 
 
Tilberedning:                                                       
4 personer
Rul butterdejen ud på bagepapir. Pensl med pisket æg og læg 6 skiver bacon eller parmaskinke på - ikke helt ud til kanten.
Bages i ca. 15 min. ved 200 grader til dejen er puffet op og er gylden. Tag den ud af ovnen og prik med en gaffel på midten af dejen, så der kommer en kant rundt.

Knæk bunden af aspargs´ene og blancher dem. Fordel dem på tærten og slå æggene ud imellem dem. Bages ved 220 grader i ca. 8 min. til æggene er næsten stivnet. Krydr med salt og peber.

 
Tilbehør:  
Frisk grøn salat og groft brød.