|
Tilberedning:
|
4 personer
|
Smør, mel og 1/2 tsk. salt blandes godt sammen
til en let grynet konsistens. Tilsæt lidt snaps eller vand for at samle
dejen, som æltes godt sammen. Dejen sættes på køl i ca. 1 time. Dejen
rulles ud, så tyndt som muligt, og trykkes ned omkring et passende
tærtefad. Forbag tærten ved ca. 175 grader i ca. 5 min. |
De fint snittede porrer sauteres i lidt smør
og olivenolie på panden. Når de er faldet sammen, køles de lidt ned. Pisk
5 æg med 1 1/2 dl creme fraiche og bland det sammen med porrerne, som
krydres med salt og peber. Fyld den forbagte tærtedej med porrefyldet, og
drys den med revet ost. Kunsten er selvfølgelig at få en så tynd og sprød
dej som muligt, med så meget fyld som muligt. Sæt tærten tilbage i ovnen,
og bag den til æggemassen har sat sig. Ca. 20 - 25 min. |
|
Tilbehør:
|
Grønkålssalat og rødbedesalat, se tilbehør |
|
|