Muslinger a´ la´ Mik Schack
     
   
Ingredienser:
1/4 piskefløde
2 kg blåmuslinger (line)
2 mellemstore løg
1 porre
1 gulerod
1 pastinak
4 stængler bladselleri
4 fed hvidløg
3 dl tør hvidvin
1 bdt. bredbladet persille
1 usprøjtet citron
2 spsk. smør
1 knivspids gurkemeje eller safran
 
 
 
Tilberedning:                                                       
4 personer
Rens muslingerne og hiv "skægget" af. Slå muslingerne let mod vasken. Kassér dem som ikke lukker sig.
Hak porre, gulerod, løg, hvidløg, pastinak og bladselleri fint. Svits de hakkede sager i rigeligt smør.

Hæld piskefløde i gryden. Derefter hvidvin, gurkemeje og muslinger. LÆG LÅG PÅ.

Når muslingerne har åbnet sig er de færdige. Muslinger som ikke åbner sig, skal kasseres.
Smag til med salt og peber. Drys med hakket persille og revet citronskal.
 
Tilbehør:   Godt brød eller pommes frites.