Lakridscreme
     
Ingredienser:
180 g hakket hvid chokolade
3 1/2 dl piskefløde
2 blade husblas
5 g lakridspulver
 
 
 
 
Tilberedning:                                                       
4 personer
Udblød husblas i koldt vand. Pres vandet ud. Varm halvdelen af fløden op, til den næsten koger, sammen med lakridspulver.
Lad den stå og trække lidt. Tilsæt den udblødte husblas. Hæld den hakkede hvide chokolade i den lune fløde og tag den fra varmen.

Fløden må ikke blive for varm, ca. 40 grader i vandbad.

Når du hakker chokoladen smelter den hurtigere selv om fløden er lun. Derved bevarer du chokoladens aromastoffer bedst muligt.
Rør til chokoladen er smeltet, og køl den af. Cremen skal ikke være helt kold.
Pisk den resterende fløde til stift skum, og vend den i lidt af gangen i chokolade-lakrids cremen.
Hæld den i små forme og lad den stå i køleskabet et par timer.
 
Tilbehør:   Server cremen til friske eksotiske frugter fks. mango, papaya, ananas eller pærer og melon.