Lammeculotte med kanel, ingefær og abrikos
     
Ingredienser:
700 g lammeculotte
4 stænger hel kanel
12 stk. tørret abrikos
4 stk. bagekartofler
2 stk. løg
4 fed hvidløg
4 dl. piskefløde
1 dl. øl
lidt frisk ingefær
salt og peber
 
 
 
Tilberedning:                                                       
4 personer
Lammeculotterne ridses i tern på fedtsiden, krydres med salt og peber og brunes. Hvidløg pilles, ingefær skrælles, kartofler og løg skrælles og pilles, og det skæres derefter i 5 mm. tykke skiver. Placer skiftevis kartoffel og løg i et stort ildfast fad. Piskefløde og øl hældes over og kanel, abrikos og hvidløg og tynde skiver ingefær ligges på kartofler og løg, hvorefter lammeculotten placeres øverst.
Tænd ovnen og stil retten ind i 15 min. ved 180 grader. Derefter tages retten ud og hvile i 15 min. Dette gentages 3 gange. Den sidste gang kødet trækker kan kartoflerne bage videre, hvis de ikke er møre.
Ved anretning:

Vend lammet med fedtsiden nedad, så er det nemmere at komme til at skære på tværs af kødtrådene. Anret de tynde skiver lam på kartoflerne.