svinekæber
     
Ingredienser:
ca.1,2 kg afpudsede  svinekæber
2  porrer
1 1/2 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
1  persillerødder
-
1 kg kartofler
1/2 kg knoldselleri
-
3 dl fond, grønt eller høns
1/2 flaske rødvin, kan erstattes med øl
rigeligt smør
salt, peber
laurbærblade
2 - 3 friske timiankviste
8 - 10 blade frisk salvie
5 knuste enebær
 
 
Tilberedning:                                                       
4 personer
Vask, skræl og hak alt grønten i tern, og steg af i smør ved høj varme, til det får lidt farve og karamelliserer og kom i en stor gryde.
Kæberne steges også af i smør, til de ligeledes har fået en god farve, og kommes i gryden. Tilsæt fond og den halve flaske rødvin, laurbærblade, krydderurter, enebær, hvidløg samt salt og peber. Lad retten simre ca. 2 1/2 - 3 timer ved middel varme, tag kødet op, og si "saucen" kom kødet tilbage og varm godt igennem. Man kan tilsætte lidt fløde hvis man ønsker. Smag til med salt og peber, måske en klat sennep og worchestersauce.
 
Tilbehør:  
Rodfrugtmos af kartofler og knoldselleri.