Djævlekylling
     
Ingredienser:
1 kylling (ca. 1,2 kg)
3 spsk. margarine
1 tsk. groft salt
2 tsk. sambal oelek
 
2 små knuste fed hvidløg
2 spsk. hakket persille
1 spsk. fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 spsk. friskpresset citronsaft
 
 
 
 
Tilberedning:                                                       
4 personer
Klip eller skær rygbenet af kyllingen. Rens og dup kyllingen tør. Bred den ud og læg den med skindet opad, i et ovnfast fad. Bland halvdelen af fedtstoffet med salt og sambel oelek og pensl det på kyllingens overflade. Steg kyllingen midt i ovnen. Skru ned til 175 grader efter ca. 15 min. og steg kyllingen færdig. Ca. 1/2 time.
 

Bland resten af fedtstoffet med hvidløg, persille, citronskal og -saft. Pensl det på kyllingen og grill den midt i ovnen - til skindet er sprødt.

 
Tilbehør:   1 kg nye kartofler
300 g grøn salat eller 600 g ovnbagte rodfrugter
Tip: Du kan udbene kyllingen inden stegning - så er den nemmere at skære ud ved serveringen.