Ovnstegte kartofler med rosmarin og hvidløg
     
Ingredienser:
750 g bagekartofler, skrællede
1 spsk. frisk rosmarin, fint hakket
4 fed hvidløg, pillede og let knust
1/2 dl olivenolie
salt
sort peber, frisk kværnet
 
 
 
Tilberedning:                                                       
4 personer
Varm ovnen op til 220 grader. Skær de skrællede kartofler i kvarte.
Put kartoflerne i en gryde og dæk dem med koldt vand. Tænd for gryden.

Når vandet koger, hældes det straks fra kartoflerne.

Lad derefter kartoflerne dampe af uden låg i 5 minutter.
Vend kartoflerne i olie, rosmarin og hvidløg.
Læg kartoflerne ud på en bageplade med bagepapir. De skal ligge i et lag og ikke for tæt.
Bag kartoflerne i ca. 20 minutter, til de er gyldne. Krydres med salt og peber inden serveringen.