Gammeldags æblekage med knasende nødder og gryn
     
Ingredienser:
4 - 5 skrællede æbler i tern
1/2 dl vand
1 stang vanilje
 
2 håndfulde 5-gryn
1 håndfuld mandler
1 håndfuld hasselnødder
1 spsk. smør
1 spsk. rørsukker
 
piskefløde
 
 
Tilberedning:                                                       
2 personer
Kom æbletern, vand og vaniljekorn + stang i en gryde og lad det simre over svag varme. Rør indimellem, indtil æblerne er kogt ud. Smag til og krydr evt. med sukker. Grøden kommes i en skål og afkøles.
Imens opvarmes smør og sukker på en pande. Nødderne hakkes groft og kommes sammen med grynene på panden. Rist det hele, indtil det er gyldenbrunt. Pas på det ikke brænder på, der skal hele tiden røres.

Blandingen tages af varmen og bredes ud på et stykke bagepapir og afkøles.

I et højt glas kommes først et lag æblegrød, dernæst gryn, æblegrød, gryn og afsluttende æblegrød.
Letpisket flødeskum kommes på toppen.