Ovnbagt laks og flødespinat med citron
     
Ingredienser:
1 hel lakseside
olie, salt og peber
1-2 limefrugter
Flødespinat:
2 små løg
4 spsk. smør ca. 60 g
500 g frisk spinat (mængden kan øges, da det jo svinder meget)
2 tsk. salt
4 dl piskefløde
2 spsk. citronsaft
1 tsk. stødt muskatnød
1 tsk. fiberhusk
 
 
Tilberedning:                                                       
4 personer
Laksesiden gnubbes med lidt olie og krydres med salt og peber. Lægges i et ovnfast fad med lidt vand og hvidvin.
Halvér en limefrugt og skær den i tynde skiver, som lægges på laksen.
Bages ved 180 grader, til den stadig har lidt farve i midten,

ca. 20 - 25 minutter.

Flødespinat:
Hak løget fint. Smelt smørret i en sauterpande eller gryde og svits løget heri ved lav varme i et pat minutter, til de er klare og bløde.
Skyl imens spinaten grundigt og hak den evt. groft, afhængigt af spinatbladenes størrelse. Tilsæt til panden sammen med salt og sauter indtil spinaten falder sammen og væsken er stort set fordampet.
Tilsæt fløde, citronsaft og muskatnød og lad simre 5 - 10 min. Rør fiberhusk ud i flødespinaten, lad det tykne og server.
 
Tilbehør:  
evt. små babykartofter.