Lammespyd med tzatziki
     
Ingredienser:
225 g hakket lammekød
salt, peber
1 tsk. garam masala
lidt chili
1 1/2 spsk. hakkede pistacienødder
2 - 3 kviste persille
1 æggeblomme
olie
1/2 agurk
2 majskolber
ca. 1 1/2 dl græsk yoghurt
hvidløg
 
 
Tilberedning:                                                       
2 personer
Ælt/rør kødet med krydderier, lidt hakket chili, pistacienødder og persille. Rør æggeblommen i og form kødet til lange kødboller.
De skal ikke være for tykke, hvis de skal grilles på spyd, for så falder de af. Du kan også stege dem i lidt olie på en pande, før de sættes på spyd.
Riv agurken groft og hæld den i en sigte med lidt salt. Lad den stå i ca 10 min.
Kog majskolberne i letsaltet vand i ca. 8 min. Knug væden fra agurkerne og vend dem med yoghurt. Smag til med salt, peber og presset hvidløg.
 
Tilbehør:  
Tzatziki og majs