|
Tilberedning:
|
4 personer
|
Multen fileteres og skællene skrabes af,
indvensigt renses den for hinder og benene i ryggen fjernes med en
fisketang. Multen skæres i portionsstykker og skindet ridses, evt. på
kryds. |
Steges i olie på skindsiden til den er mør (
løft den fra panden ind i mellem så skindet ikke brænder helt fast) og
vendes kun lige kort tid på den anden side. Krydres med salt og peber. |
Sauterede sommergrøntsager: |
Skær gulerødderne i lange skrå stykker.
Forårsløg og asparges skæres i ca. 5 cm stykker på skrå. Spidskålen skæres
i kvarte, stokken skæres ud og kålen snittes. |
Varm olien op i en sauterpande og sauter først
gulerødderne et par minutter før de øvrige grøntsager tilsættes. Sauter
4-5 min. til grøntsagerne er møre, men stadig har bid. |
Krydderurte Beurre Blanc: |
Hvidvin og skalotteløg koges ned til ca. 1/3.
Smøret smeltes forsigtigt heri, må ikke komme op og koge. De hakkede
krydderurter (ca. 2 dl) vendes i. |
|
Tilbehør:
|
nye kartofler |
|
|