Multe med sauteret sommergrønt
     
Ingredienser:
800 g multefilet med skind
2 spsk. olie
salt og peber
grøntsager:
200 g nye gulerødder med top
150 g forårsløg
250 g grønne asparges
250 g frisk spidskål
2 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
Beurre Blanc:
4 dl tør hvidvin
1 dl skalotteløg
250 g smør
1/2 bundt frisk dild
1/2 bundt frisk persille
1/2 bundt frisk purløg
1 spsk. frisk estragon
 
800 g nye kartofler
 
 
Tilberedning:                                                       
4 personer
Multen fileteres og skællene skrabes af, indvensigt renses den for hinder og benene i ryggen fjernes med en fisketang. Multen skæres i portionsstykker og skindet ridses, evt. på kryds.
Steges i olie på skindsiden til den er mør ( løft den fra panden ind i mellem så skindet ikke brænder helt fast) og vendes kun lige kort tid på den anden side. Krydres med salt og peber.

Sauterede sommergrøntsager:

Skær gulerødderne i lange skrå stykker. Forårsløg og asparges skæres i ca. 5 cm stykker på skrå. Spidskålen skæres i kvarte, stokken skæres ud og kålen snittes.
Varm olien op i en sauterpande og sauter først gulerødderne et par minutter før de øvrige grøntsager tilsættes. Sauter 4-5 min. til grøntsagerne er møre, men stadig har bid.
Krydderurte Beurre Blanc:
Hvidvin og skalotteløg koges ned til ca. 1/3. Smøret smeltes forsigtigt heri, må ikke komme op og koge. De hakkede krydderurter (ca. 2 dl) vendes i.
 
Tilbehør:  
nye kartofler