Løgsuppe fra Lyon
     
Ingredienser:
6 løg (450 g)
30 g smør
2 spsk. hvedemel
2 dl hvidvin
1 l hønsebouillon
1 laurbærblad
3 stilke frisk timian
salt og peber
Gratinerede ostebrød:
1 flute
100g revet mozzarella
 
 
Tilberedning:                                                       
4 personer
Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Opvarm en gryde med smør og steg løgene ved middel varme så de bliver let gennemsigtige uden at tage farve. Drys mel over løgene, tilsæt hvidvin og lad det bruse af. Tilsæt grønsagsbouillion og bring suppen i kog. Tilsæt laurbærblad, timianstilke, salt og peber og lad suppen småkoge i 30 min.  
Gratinerede ostebrød: Tænd ovnen på ca. 250 grader, så grillfunktionen aktiveres. Skær flutet i skiver og læg skiverne på en plade med bagepapir. Drys dem over med revet ost og sæt dem øverst i ovnen i 4-5 min., til osten er smeltet og let gylden.

Fjern laurbærbladet og timiankviste fra suppen og smag til med salt og peber. Server med de gratinerede ostebrød.

 
Tilbehør:
Gratinerede ostebrød