Fransk  løgsuppe
     
Ingredienser:
300 g løg, pillet vægt
30 g smør
1 spsk. hvedemel
10 dl. hønsebouillon
salt, peber
 
4 skiver toastbrød, fint
100g parmesanost, revet
 
 
 
Tilberedning:                                                       
4 personer
Pil løgene og skær dem i fine ringe, smelt fedtstoffet i en stor suppegryde, læg løgene i og steg dem til de er blanke, løgene skal ikke blive brune.
Drys melet over og rør det godt sammen, spæd det med bouillon og lad det koge ca. 15 min. Smag til med salt og peber.
Tænd ovnen og skru helt op, helst med grill.
Rist brødskiverne i ovnen eller på brødristeren.
Hæld suppen over i 4 ovnfaste portionsskåle, læg 2 brødskiver i hver skål, drys ost over og gratiner midt i ovnen ca. 1 min. til osten er gylden, server straks.
 
Tilbehør: