Chokolademousse med piskefløde
     
Ingredienser:
200 g mørk chokolade (ca. 50% kakao)
1 dl kold, stærk kaffe
2 pasteuriserede æggeblommer
1/2 l piskefløde
10 g smør
1 ps. mandelsplitter
 
 
Tilberedning:                                                       
6 - 8 personer
Del chokoladen i mindre stykker og smelt dem i en skål i vandbad, Tag skålen op, og pisk kaffe og æggeblommer i chokoladen. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i chokolademassen, når denne er kold. Hæld moussen i portionsglas og stil dem koldt, 4 - 6 timer.
 

Rist mandelsplitterne gyldne i smør på panden. Pynt ved serveringen med mandlerne.

 
Tip: I stedet for mørk chokolade kan du bruge hvid chokolade. Vær opmærksom på at piske kaffe og æggeblommer i den smeltede hvide chokolade - til en jævn blanding. Server evt. lidt friske bær til den hvide chokolademousse.
 
kilde: Karolines Køkken