Kyllinge-nuggets med coleslaw
     
   
Ingredienser:
Coleslaw:
300 g fintsnittet hvidkål
3 store groftrevne gulerødder
1 grøn peberfrugt i små tern
2 fintsnittede forårsløg
5 spsk mayonnaise
2 spsk vineddike
salt og peber
 
Sursød sovs:
4 spsk tomatpuré
3 spsk honning
1/4 tsk cayennepeber
2 spsk lager- eller æbleeddike
1 spsk koldt vand
 
Desuden:
4 kyllingefileter
2 dl mælk
2 dl rasp, gerne grov
4-5 spsk olie
 
 
Tilberedning:                                                       
4 personer
Vask og forbered hvidkålen, gulerødderne, peberfrugten og forårsløgene. Rør mayonnaisen med vineddiken og vend grøntsagerne grundigt sammen med dressingen. Smag til med salt og peber.
Rør tomatpuréen med honning og cayennepeber. Spæd med eddike og vand.
Skær kyllingefileterne ud i smalle stykker, ca. 2 cm tykke. Hæld mælken i en skål og raspen på en tallerken. Vend kyllingestykkerne først i mælk og dernæst i rasp. Steg dem gyldenbrune på alle sider i olien på en pande. Hæld ikke al olien på panden fra start, men dryp løbende lidt mere olie på. Krydr kyllinge-nuggets med salt og peber og server dem med sursød sovs, kogte ris og coleslaw.
 
Tilbehør:  
kogte ris