|
Tilberedning:
|
2 personer
|
Skær løg, hvidløg og ingefær i mindre stykker.
Blend det til en ensartet masse. Stil til side. |
Rist korianderfrø og spidskommen på en tør og
meget varm pande, til de dufter kraftigt. Pas på de ikke brænder på, det
drejer sig om få sekunder. Stød dem i en morder eller blend dem til
pulver. Stil til side. |
Steg svinekød gyldent i olivenolien sammen med
kanelstang, kardemommekapsler og laurbærblade. Tag kødet op og tilsæt
løgblandingen, de pulveriserede korianderfrø, de øvrige krydderier og
tomatkoncentratet på panden. |
Sauter 3-4 minutter. Kom kødet på igen, tilsæt
vand og godt med salt. Kog under låg til kødet er mørt, ca. 40 minutter.
Hæld fløden ved efter 35 minutter, så det også når at koge lidt ind. Smag
til med salt, peber, citron og måske sukker efter behov. |
|
Server i skåle eller dybe tallerkner med
basmatiris til. Drys med friske urter, eksempelvis koriander og mynte. |
|
Tilbehør:
|
basmati ris, koriander og mynte |
|
efter en opskrift af Timm Vladimir |