Grillede jomfruhummerhaler
     
Ingredienser:
16 jomfruhummerhaler i skal
2 spsk olivenolie
1/2 spsk havsalt
 
 
 
Tilberedning:                                                       
 
Tænd ovnen på grillprogram.
Skyl jomfruhummerhalerne i koldt vand.
Læg dem flade på et skærebræt og klip skjoldet op i hver side fra den tykke ende og ned mod halen og fjern skjoldet.
Skær et snit ned langs ryggen med en skarp kniv og fjern tarmen. Vend jomfruhummerhalerne i olie og salt. Læg jomfruhummerhalerne på en bageplade med bagepapir og grill dem i ovnen i 3-5 minutter.
Servér de grillede jomfruhummerhaler med køligt kryddersmør
 
Kryddersmør:
1 fed hvidløg
2 spsk persille
75 g smør, stuetemperatur
1 tsk tørrede chiliflager
Pil hvidløget og hak det fint med persille. Kom smørret i en skål og rør det med hvidløg, persille og chiliflager. Læg smørret på et stykke husholdningsfilm, rul det til en pølse og læg det på køl til servering.
 
Tilbehør:  
Flutes og kryddersmør