Tanga Chickpea Curry
     
Ingredienser:
12 g frisk ingefær, skrællet vægt
4 hvidløgsfed
2 mellemstore tomater i kvarte
5-6 spsk vegetabilsk olie
4 nelliker
4 grønne kardemomme bælge
1 sort kardemomme bælg
2 store stykker hel kanel
2 tsk spidskommen
2-3 grønne chilier hele, uden kerner
1 løg, finthakket
1/2 tsk gurkemeje
1 spsk stødt koriander
1/2 tsk chilipulver
2 dåser kikærter a 400 gr. drænet og skyllet.
1 1/4 tsk garam masala
1/2 -2/3 tsk tamarind pasta
salt, til tilsmagning
1 håndfuld finthakket frisk koriander til tilsmagning
 
 
Tilberedning:                                                       
4 personer
Blend ingefær, hvidløg og tomater med lidt vand, indtil blandingen er jævn. = Tomatpuréen. Stil til side
Varm olien i en stor gryde. Tilsæt nelliker, kardemommebælg, kanel og halvdelen af spidskommen og rist, indtil de frigiver deres aroma og begynder og knitre. Tilsæt grøn chili og løg og svits indtil løget er godt brunet. Tilsæt tomatpure, gurkemeje, stødt koriander, chilipulver og salt og kog over moderat til høj varme, indtil olien kommer ud i siderne (ca. 15 min.). Rør ofte i gryden.
 
I mellemtiden skal du riste de resterende spidskommen på en tør pande i ca. 40 sek., under konstant omrøring, indtil de er blevet lidt mørke og blevet til et fint pulver. Kom det i gryden.
 
Tilsæt kikærter og 1/2 l vand. Bring i kog og lad simre over medium varme i 7-8 min. Rør garam masala og tamarind pasta i.
 
Mas nogle af kikærterne på siden af gryden for at tykne saucen lidt. Smag til og juster med krydderier for skarphed. Drys med hakket koriander og server.
 
 
Tilbehør:  
nanbrød og raita