|
Tilberedning:
|
4 personer
|
Blend ingefær, hvidløg og tomater med lidt
vand, indtil blandingen er jævn. = Tomatpuréen. Stil til side |
Varm olien i en stor gryde. Tilsæt nelliker,
kardemommebælg, kanel og halvdelen af spidskommen og rist, indtil de
frigiver deres aroma og begynder og knitre. Tilsæt grøn chili og løg og
svits indtil løget er godt brunet. Tilsæt tomatpure, gurkemeje, stødt
koriander, chilipulver og salt og kog over moderat til høj varme, indtil
olien kommer ud i siderne (ca. 15 min.). Rør ofte i gryden. |
|
I mellemtiden skal du riste de resterende
spidskommen på en tør pande i ca. 40 sek., under konstant omrøring, indtil
de er blevet lidt mørke og blevet til et fint pulver. Kom det i gryden.
|
|
Tilsæt kikærter og 1/2 l vand. Bring i kog og
lad simre over medium varme i 7-8 min. Rør garam masala og tamarind pasta
i. |
|
Mas nogle af kikærterne på siden af gryden for
at tykne saucen lidt. Smag til og juster med krydderier for skarphed. Drys
med hakket koriander og server. |
|
|
Tilbehør:
|
nanbrød og raita |
|
|