Chilli Chicken Balti
     
   
Ingredienser:
15 g frisk ingefær, skrællet vægt
6 fed hvidløg
2 mellemstore tomater i kvarte
1 1/2 tsk. garam masala
1 1/2 tsk. stødt spidskommen
1 spsk. stødt koriander
1/2 tsk. gurkemeje
1 tsk. paprika
1 afrundet spsk. fuldfed yoghurt
salt
6 spsk. vegetabilsk olie
3/4 tsk. brun sennepsfrø
1 laurbærblad
1 løg, finthakket
6-10 grønne chili uden kerner
500g kylling, skåret i ca. 3 cm stykker
masser af friskkværnet sort peber
1 spsk. citronsaft
en stor håndfuld friskhakket korianderblade og stilke
 
 
 
Tilberedning:                                                       
4 personer
1. Bland ingefær, hvidløg, tomater og youghurt sammen og blend det til en glat konsistens. Rør krydderierne, yoghurt og 1 tsk. salt i.
2. Opvarm olien i en non-stick gryde. Tilsæt sennepsfrø og kog indtil de er poppet. Tilsæt laurbærblad, løg og grøn chili og kog, under omrøring og ved en moderat  varme, i 6-8 minutter indtil løgene er godt brunet.
3. Tilsæt de tomatblandingen og kog ved høj varme, under konstant omrøring, indtil blandingen kommer i kog og det meste af den overskydende væske i gryden er fordampet. Fortsæt med hyppig omrøring indtil blandingen udgiver olie.
4. Tilsæt kyllingestykkerne og vend dem i blandingen i nogle minutter. Tilsæt så meget vand at det kommer halvvejs op af kyllingen. Bring i kog igen og kog i syv minutter.
5. Øg varmen og lad saucen koge yderligere fem minutter hvorved saucen vil reducere til en dejlig cremet konsistens. Check et stykke kylling ved at skære det igennem, det bør ikke være pink i midten. Juster konsistensen af sovsen ved at tilsætte en smule vand eller reducere det lidt længere, som du foretrækker.
6. Smag og juster krydderierne til din smag, tilføj masser af sort peber og lidt citronsaft, hvis din sovs ikke er stærk nok. Rør hakket koriander i og server.
 
Tilbehør:  
Nanbrød og Raita (se tilbehør)
 
Brug en bred gryde eller wok