Bøf bourguignone
     
Ingredienser:
500 g skært oksekød
1/2 dl. mel
salt, peber
100 g. bacon
2 løg skivede
2 spsk. smør
2 spsk. olie
2 skivede gulerødder
2 skivede porrer
2-3 hvidløgsfed
2 1/2 dl. rødvin (rød bourgogne)
2 1/2 dl. bouillon
krydderurtebuket af 1 bundt persille, et par grene timian og 1 laurbærblad
250 g markchampignoner
150 g. skalotteløg
25 g. smør
 
 
Tilberedning:                                                       
4 personer
Skær kødet i 3 cm store terninger og skær bacon i små stykker.
Vend kødterningerne i melet.
Brun først bacon i en tykbundet gryde. Tilsæt smør og olie og brun derefter kødet. Tilsæt grønsagerne og lad dem svitse med. Kom knuste hvidløgsfed i sammen med rødvin, bouillon og krydderurtebuket. Lad det snurre under låg i 3/4 - 1 time, eller til det er godt mørt.
Svits pillede løg og champignoner i smørret. Kom det i retten og lad det koge med i 5 - 10 minutter.
 
Tilbehør:  
Groft brød, små kogte kartofler, kartoffelmos eller løse ris.