Braiseret lammebov med citron og timian
     
Ingredienser:
1200 g lammebov med ben
2 spsk. olivenolie
10 fed hvidløg delt i kvarte
2 løg i store tern
3 gulerødder i tykke mønter
1 spsk. hakkede rosmarinnåle
revet skal af 1 citron
2 kviste timian
1 ds. hakkede flåede tomater
1 glas rødvin
2 dl. vand eller bouillon
 
 
Tilberedning:                                                       
4 personer
Del boven i 4-5 stykker eller bed slagteren gøre det.
Varm olien i en stor stegegryde og steg kødet, til det har taget lidt farve. Tag det op og krydr det med salt og peber.
 

Kom hvidløg, løg og gulerødder i gryden og lad det få lidt farve.

Kom kødet tilbage i gryden, tilsæt rosmarin, citronskal, timian, tomater og rødvin. Bring retten i kog og lad det koge for svag varme i 1 1/2 time.
Spæd med vand/bouillon undervejs og vend kødet ved samme lejlighed.
 
Tilbehør: 
Grønne bønner og evt. brød