|
Tilberedning:
|
4 personer
|
Kalvekødet skæres i stykker på 3x3 cm og
sættes over at koge i vand, så det dækker helt. Når vandet koger, fjernes
skum og urenheder fra overfladen. Kom salt, groft hakket løg, timian,
laurbærblade og peber i gryden, og lad kødet simre i ca. 90 min. Efter
godt en times kogning tilsættes gulerødder og pastinakker, som er skrællet
og skåret i grove stykker. Når kødet er mørt, tages gryden fra varmen, og
både kød og grøntsager efterlades i boullionen, indtil serveringen,
bortset fra 6 dl boullion, som sigtes og bruges til sauce. |
|
Sauce: |
Smelt smørret i en gryde og kom melet i. Lad
smør og mel stege et par minutter, mens du rører i gryden. |
Hæld boullionen i lidt af gangen og lad saucen
koge i ca. 10 min. Rør æggeblommer og fløde sammen i en skål, som kan
rumme al saucen. Hæld den kogende sauce over i æggemassen, mens du pisker
kraftigt i skålen. Sigt saucen tilbage i gryden og kog den godt igennem.
Hvis saucen er for tyk, så spæd med lidt af boullionen, og krydr ned salt
og peber. |
|
Fjern de yderste blade fra rosenkålen, og skær
dem i halve. Kog dem i lidt vand med salt i ca. 2 min., så de stadig er
sprøde. Hæld vandet fra rosenkålen, og tag kødet op af boullionen. Læg
kødet over i saucen sammen med de kogte rosenkål og grøntsagerne. Varm
retten igennem og anret den flotte frikassé i en skål. |
|
Tilbehør:
|
Kogte kartofler |
|
|