Omelet
     
Ingredienser:
6 æg
1/2 dl vand
1/2 tsk. fint salt
1 porre
1 squash
3 stængler blegselleri
1 rød peberfrugt
persille
salt
peber
 
Tilberedning:                                                       
4 personer
 
Fyld:
Skær det groveste grønne af porren og skær den i tynde skiver, squash skylles og skæres i små terninger, blegsellerien skæres i smalle strimler, peberfrugten skæres i strimler.
Svits grøntsagerne gyldne i smørret på en pande og lad dem snurre 5-6 min og drys med salt og peber, tag grøntsagerne af panden og hold dem varme, hak persillen
 
Omeletten:
Pisk æg, vand og salt let sammen, smelt smørret gyldent på en pande, hæld æggemassen på, flyt i starten rundt på æggemassen med en træspartel, men hold op når æggemassen begynder at stivne i bunden, lad omeletten næsten stivne ved svag varme, den skal hæve og være stivnet i bunden men blød og fugtig på overfladen. Løsn omeletten med en paletkniv og lemp den over på et varmt fad, læg fyldet på den ene halvdel og fold den anden halvdel over, drys med persille og servér.
 

Alternativt:

Brug ærter og gulerødder og skinkestrimler som på billedet.
 
Tilbehør: